اخبار و مقالات
ریشههای روانی کمردرد

آدمهای زیادی را در سنین مختلف دیدهایم که دائم از کمردرد شکایت میکنند و از درد آن به ستوه آمدهاند. این افراد گاهی به غیر از دردهای شدید، از افسردگی و اضطراب هم رنج میبرند. دکتر حامد محمدیکنگرانی، عضو کمیته رسانه انجمن روانپزشکان ایران، ارتباط بین بیماری افسردگی و کمردرد را شرح می دهد.
رابطه بین افسردگی و کمردرد
چرا آدمهای عصبی بیشتر در ناحیه کمر احساس درد میکنند؟
نقش تلقین در تشدید کمر درد
چه کسانی در معرض خطر هستند؟
خیلی از افراد با اینکه کمردرد دارند اما آن را جدی نمیگیرند. حتی متاسفانه اطلاعات بیماران از کمردرد در بسیاری از موارد ناقص و گمراهکننده است و توضیح درستی از بیماری خود ارائه نمیکنند. بسیاری از بیماران مبتلا به کمردرد از فلج شدن میترسند. اگرچه درمان نادرست کمردرد میتواند به نخاع آسیب بزند و باعث فلج بیمار شود، اما این موارد بسیار نادر است و اکثرا به علت سهلانگاری بیمار در درمان چنین عوارض وخیمی به وقوع میپیوندد. همچنین بسیاری از بیماران مبتلا به کمردرد بسیار نگران هستند که مبادا هرگز خوب نشوند در حالی که با درمان مناسب، بسیاری از آنها کاملا درمان خواهند شد.
دکتر مهدی مقدسی، متخصصص مغز و اعصاب دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره ریشههای جسمی کمردرد می گوید: مهرهها و دیسکهای بین مهرهای بهدلایل مختلفی ممکن است تخریب شوند. رایجترین عاملی که باعث تشدید و بروز این مشکل میشود، بد نشستن و ورزش نکردن است. کسی که در محیط کارش دائم نشسته و تحرکی ندارد، طبیعی است که پس از مدتی در ناحیه کمر و گردن احساس درد کند. این بیماری با افسردگی ارتباط مستقیم ندارد اما چون آدمهای افسرده تحرک کمتری دارند، معمولا از اسپاسم بیشتری در این ناحیه برخوردارند. برای پیشگیری از بروز این مشکل حتما ورزش کنید و نوع نشستن خود را تغییر دهید. بعد از هر نیم ساعت نشستن، حتما راه بروید و تغذیه مناسبی داشته باشید چون چاقی هم به شدت روی بروز این بیماری و تشدید آن اثر میگذارد./