اخبار و مقالات
آشنایی با ویتامین C

کشف ویتامین C
ویتامین C از غده فوق کلیوی، پرتقال و کلم استخراج گردید، البته بدون اینکه خصوصیات ویتامینی آن مشخص شود. در سال 1932 گلن کینگ ویتامین C را از لیموترش استخراج نمود و دو دانشمند دیگر ساختمان شیمیایی آن را کشف و بدین وسیله ساخت این ویتامین عملی گردید. ویتامینC در واکنشهای شیمیایی بدن به عنوان یک حمل کننده الکترون عمل می کند، این ویتامین مهمترین آنتی اکسیدان محلول در آب است. آنتی اکسیدان به موادی گفته می شود که با حرکت در خون، مواد شیمیایی را که به بافتها لطمه می رسانند را خنثی می کنند. به این دلیل است که ویتامینC در جلوگیری از بروز یا بهبود بسیاری از بیماری های مزمن دوران کهنسالی مؤثر است.
خصوصیات شیمیایی ویتامین C
هنگامی که سبزیجات تهیه شده و 24 ساعت در یخچال نگهداری شوند 45% ویتامین C خود و در محصولات منجمد 52% آن را از دست می دهند. افرادی که در خارج از منزل غذا مصرف می کنند بایستی به این نکات توجه زیادی کنند (مثل سالادهایی که از قبل تهیه و در یخچال رستورانها به مدت طولانی نگهداری می شوند).
انسان، میمون، خوکچه هندی، خفاش هندی، بلبل و ماهی قزل آلا وابسته به منابع غذایی ویتامین Cهستند و قادر به ساخت آن در بدن خود نمی باشند. در گیاهان در طول مدت رسیدن ویتامین C در میوه جمع می شود و احتمالاً در گیاهان این ویتامین از قند طبیعی میوه ساخته می شود.
بیشتر بخوانید: کدام خوراکی ها ویتامین C بیشتری دارند؟
وظایف ویتامین C
ویتامین C در حفظ سلامت سیستم ایمنی در مقابله با عفونتها و بیماریها نقش دارد و داروها و آلاینده های محیطی را غیر سمی می کند. این ویتامین سبب حفاظت ویتامینهای A و E و اسیدهای چرب در بدن می شود. ویتامین C جذب کلسیم و آهن موجود در منابع گیاهی را افزایش می دهد. باید گفت ویتامین C معجزه می کند.
تاثیر ویتامین C بر پوست
با کمبود مصرف ویتامین Cپوست خشک می شود و در زیر آن، خون مردگی هایی به صورت دانه دانه مشاهده می شود. لثه زخم شده و دهان خشک می شود، در واقع یکی از بارزترین علائم کمبود ویتامینC این است که اگر بازو یا ران فرد را لمس کنید پوست او دانه دانه و بر جسته احساس می شود .
تاثیر ویتامین C بر سیستم ایمنی
بیشتر بخوانید: آیا ویتامین C سرماخوردگی را درمان می کند؟
ویتامین C و سرطان
عوارض کمبود ویتامین C در بدن
برخی از علائم هشداردهنده که نشان میدهد شما مقدار کافی ویتامین C دریافت نمیکنید، اینها هستند:
- خشکی شدید موها و به راحتی دوشاخهشدن موها در انتها
- پوست خشک،خشن و پوستهریز
- خونریزی از لثههای ملتهب
- زخمهایی که به کندی بهبود پیدا میکنند، دچار عفونت مکرر میشوند و به آسانی کبود میشوند
- خونریزیهای مکرر بینی
- درد و تورم در مفاصل
- کمخونی
- ضعیف شدن مینای دندان
مصرف 4 ـ 2 واحد میوه (هر واحد تقریبا 1 میوه متوسط ترجیحا از مرکبات) و 5 ـ 3 واحد سبزی (هر واحد 1 لیوان خردشده به صورت خام یا 21 لیوان به صورت پخته می باشد) جهت اطمینان از دریافت کافی ویتامین C به طور روزانه توصیه می شود. از میان منابع حیوانی شیر و جگر را می توان نام برد ولی نمی توانیم به این منابع متکی باشیم. خوب است بدانیم که بهترین روش طبخ سبزیجات پختن آن در آبی است که ابتدا جوش آورده ایم و به مدت 30 ـ 20 دقیقه بپزیم تا ویتامین C آن تا حدودی حفظ شود. میزان ویتامین C مورد نیاز بدن در یک فرد بالغ روزانه 60 میلی گرم است که در بارداری و شیر دهی نیاز بدن به آن افزایش می یابد./