اخبار و مقالات
آنچه باید درمورد جایگزین های مصنوعی قند بدانید

به گزارش «بهپو»، چند مورد از بیشترین سوالاتی که اغلب از پزشکان پرسیده میشود، در مورد جایگزینهای قند است. این موضوع در واقع به نوعی دو قطبی است: بعضی از شما آنها را دوست دارید و بعضی نیز نفرت. بعضی از شما در مورد ایمنی آنها نگرانیهایی دارید و بعضی دیگر نیز به دنبال نکاتی هستید که چگونه از آنها بیشتر استفاده کنید. برای بسیاری از افراد مبتلا به دیابت، جایگزینهای قند، که شامل شیرینکنندههای مصنوعی و طبیعی هستند، راهحلی است برای عدم مصرف بیش از حد کالری و کربوهیدرات و در عین حال، بتوانند همچنان طعم شیرین را هم بچشند و از آن لذت ببرند.
جایگزینهای قند در سراسر دنیا در میان دستهای از محصولات غذایی قرار دارند که از نظر علمی بیشترین آزمایشها را پشت سر گذاشتهاند. سازمان غذا و داروی آمریکا، موسوم به FDA نیز بهطور کلی آنها را به عنوان مواد ایمن به رسمیت شناخته است. یکی از این شیرینکنندهها که هنوز روی برچسب اطلاعات آن هشدارهایی داده میشود، آسپارتام است، زیرا گروه کوچکی از افراد مبتلا به نوعی بیماری ژنتیکی هستند که در متابولیزه شدن فنیلآلانین، یک آمینواسید در آسپارتام، با اختلال مواجه هستند.
در حالی که هنوز برای محصولات جدیدی که قرار است وارد بازار شود، تستهای زیادی انجام میشود، ما در حال حاضر، اطلاعات بسیار بیشتری در مورد این شیرینکنندهها نسبت به زمانی که نخستین جایگزین قند، یعنی ساخارین، بیش از 100 سال پیش کشف شد، به دست آوردهایم.
فرد مبتلا به دیابت، بهتر است از قند واقعی استفاده کند یا از جایگزینهای آن؟
چرا بعضی میگویند شیرینکنندههای مصنوعی باعث بروز سرطان میشود؟
در هرصورت، سازمان غذا و دارو محدودیتهای قابل قبولی را در مقدار دریافت روزانه هر یک از این شیرینکنندههای مصنوعی وضع کرده است. یک مطالعه نشان میدهد متوسط مصرف روزانه افرادی که بیشترین مقدار آسپارتام را استفاده کردهاند، فقط 5 تا 10 درصد میزان مصرف روزانه قابل قبول است.