اخبار و مقالات
بیماران روماتیسمی بهتر است چه روغنی مصرف کنند؟

از طرفی آنچه در فروشگاه های مواد غذایی به نام روغن های خوراکی غیراشباع فروخته می شود شامل روغن بادام زمینی، روغن سویا، روغن آفتابگردان و کره نباتی هستند که همگی حاوی اسید چرب امگا-6 لینولئیک هستند که همولوگ اسید آراشیدونیک بوده و با مهار رقابتی روی روغن های گیاهی، متابولیسم آنها را کاهش داده و در نتیجه مقادیر EPA و DHA بافتی کاهش می یابد. حداقل چهارده مقاله اثرات مفید روغن ماهی را در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید بررسی کرده اند که به خصوص کاهش درد مفاصل، کاهش مدت خشکی صبحگاهی، کاهش نیاز به مصرف NSAIDs از اثرات مثبت این اسید چرب است.
به نظر می رسد EPA و DHA با مهار رقابتی متابولیت های اسید آراشیدونیک التهاب را کاهش می دهند، همچنین مهار تولید پپتید و مهار TNF و IL1β نیز در این مطالعات نشان داده شده است که البته مکانیسم آنها هنوز مشخص نیست. اگرچه در یک مطالعه معیارهای فعالیت بیماری لوپوس با روغن ماهی کاهش نشان داد. اما با این حال اثرات ضد التهابی روغن ماهی در SLE ثابت نشده است.
مقدار لازم EPA و DHA برای ایجاد اثرات ضدالتهابی ، 3 تا 5 گرم در روز گزارش شده است که می توان از 10 تا 25 سی سی روغن ماهی مخلوط شده با همین مقدار آب میوه استفاده کرد.
منابع دیگر اسید چرب امگا-3 شامل گوشت ماهی، روغن های گیاهی حاوی امگا-3 مثل کانولا هستند.
در عین حال توصیه می شود از مصرف روغن آفتابگردان، روغن بادام زمینی، روغن دانه کتان و سویا خودداری شود./