اخبار و مقالات
وقتی خال سرطانی می شود

بیشتر خال ها بی ضرر هستند و به ندرت برخی از آن ها سرطانی می شوند. مهمترین قدم در تشخیص سرطان پوست، خصوصا ملانوم بدخیم، نظارت و کنترل خال ها و دیگر لکه های پوستی رنگدانه دار می باشد.
بیشتر بخوانید: آشنایی با مهمترین ناراحتی های پوستی
آیا ما باید نگران بروز هر خالی در هر سنی باشیم؟
نشانه خالهای مشکوک که باید ما را نسبت به آنها حساس کنند، چیست؟
بسیاری افراد تصور میکنند که قرار گرفتن خالهای اکتسابی در معرض ساییدگی با لباس یا وسایل ریشتراشی به سرطانی شدن آن منجر میشود، در حالی که چنین باوری کاملا اشتباه است.
چه اقدامهایی در مطب برای خالهای مشکوک انجام میشود؟
آیا التهاب خالها میتواند نشانه سرطانی شدن آنها باشد؟
بروز خال در سن بالا میتواند نشان از ابتلا به سرطان پوست داشته باشد؟
خالتان را به متخصص پوست بسپارید
برداشتن خال گوشتی
خالهای مادرزادی، بویژه خالهایی که قطرشان بیش از 20 سانتیمتر است، مستعد بدخیمی هستند. به همین علت توصیه میشود این نوع خالها به محض آن که وضعیت عمومی نوزاد در بدو تولد اجازه دهد، از طریق جراحی برداشته شود، اما در مورد خالهای کوچک مادرزادی، امکان کمتری برای بدخیمی وجود دارد و در صورتی که اندازه یا شکل این خالها دچار تغییراتی نشود، میتوان از کنارشان بدون نیاز به اقدام درمانی خاصی گذشت.
برخلاف خالهای مادرزادی، خالهای اکتسابی در سنین بالاتر و بتدریج ظاهر میشود. اوج پیدایش این نوع خالها در سنین دبیرستان و بالاتر است. البته علاوه بر عامل بلوغ، عوامل دیگری چون حاملگی یا تجویز هورمونهای غدد فوقکلیه نیز ممکن است در بروز یا تشدید این نوع خالها نقش داشته باشد.
خال های خوش خیم نیازی به برداشتن ندارند مگر آن که زیبایی مدنظر فرد باشد اما اگر در طی زمان، خال حاشیه نامنظمی پیدا کند، تغییر رنگ بدهد، قرینگی اش را از دست بدهد، اندازه اش بزرگتر شود یا فرد هر نوع احساس سوزن سوزن شدن یا ترشحات چرکی و خونی داشته باشد باید با نظر پزشک اقدام به برداشتن خال کند و بعد از انجام این کار، نمونه را برای پاتولوژی بفرستد.
برداشت خال های گوشتی با روش لیزر و فریزکردن مناسب نیست، بهترین روش برای برداشت خال های گوشتی عمل جراحی است زیرا نمونه برداشته شده از نظر بدخیم بودن آزمایش می شود و مراحل بعدی برای بیمار طی خواهد شد اما در دو روش دیگر کمتر اتفاق می افتد که بر روی نمونه ها آزمایش صورت گیرد و اگر این خال ها بدخیم بوده باشد در مراحل بعدی که بیماری پیشرفت کرده است، ظاهر می شود. برداشتن خال های روی گردن و سینه احتمال به جا گذاشتن گوشت اضافی دارد که اگر پزشک نکات لازم جهت پیشگیری از این عارضه را رعایت کند احتمال آن خیلی کمتر می شود. افرادی که برای زیبایی اقدام به برداشتن خال می کنند این نکته را باید بدانند که بعد از برداشتن خال، احتمال به جا ماندن جای بخیه و فرورفتگی وجود دارد./