اخبار و مقالات
آشنایی با 13 مسکّن طبیعی

اما مگر راههای دیگری هم برای کاهش این دردهای مزمن وجود دارد؟ بله درست است. در اینجا میخواهیم برخی مواد غذایی طبیعی را به شما معرفی کنیم که نتیجه مطالعات بسیاری خاصیت ضد درد و ضد التهاب آنها را نشان دادهاند.
بدون شک تأثیر این مواد غذایی در تسکین درد به سرعت و قدرت یک مسکن قوی نیست اما مصرف طولانی مدت آنها ارزشها و خواص بسیار بسیار فراتر از مصرف طولانی مدت مسکنها برای بدن دارد.
1-زنجبیل: مناسب برای دردهای مفصلی و عضلانی
گیاه زنجبیل یا Ginger Officinale بومی جنوب شرقی آسیا، هند و چین می باشد. اگرچه معمولا از زنجبیل به عنوان ریشه آن گیاه نام برده میشود ولی در اصل قسمت مورد استفاده این گیاه، ساقه متورم شده زیرزمینی آن است که ریزوم نام دارد. اثرات درمانی زنجبیل به زمان های بسیار دور بر می گردد.
سازمان بهداشت جهانی نیز زنجبیل را به عنوان مکمل غذایی در نظر گرفته است.
مطالعات متعدد نشان داده است که این گیاه جهت کاهش علایم آرتروز بسیار سودمند است. در این بیماری تولید برخی از سیتوکین های التهاب زا نقش مهمی در بروز درد و التهاب ایفا می کند. مطالعات نشان داده اند که مهار ترکیبات التهاب زا می تواند به کاهش درد در این بیماران کمک کند. به علاوه کاهش درد یکی از مهمترین اهداف درمانی در افراد مبتلا به آرتروز زانو می باشد. زنجبیل با دارا بودن ترکیبات فعالی نظیر جینجرول (Gingerols) قادر است به کاهش التهاب و در نتیجه تسکین درد در آرتروز کمک زیادی کند.
در مطالعه ای که در دانمارک صورت گرفت مشخص شد که مصرف زنجبیل موجب تسکین درد بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید، استئوآرتریت و ناراحتی عضلانی می شود. همچنین در بررسی دیگری بیماران اظهار کردند مصرف زنجبیل نسبت به داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی تجویز شده در تسکین درد، التهاب و خشکی حرکت پاسخ بهتری می دهد.
مقدار و روش مصرف زنجبیل
مقداری که برای درمان روماتیسم یا آرتروز گزارش شده است 500 تا 1000 میلی گرم ریزوم پودر شده زنجبیل در وز می باشد.
چه کسانی نباید زنجبیل بخورند؟
همچنین این گیاه باعث رقیق شدن خون میشود و مصرف آن برای بیماران هموفیلی و افرادی که از داروهای ضد انعقاد خون استفاده می کنند، ممنوع است. زنجبیل محرک قاعدگی است و مصرف بیش از اندازه آن باعث خونریزی و سقط جنین می شود. به همین دلیل خانم های باردار نیز از مصرف این گیاه منع شده اند.
مصرف زنجبیل با معده خالی باعث زخمهای گوارشی شده و بهتر است با معده خالی مصرف نشود.
اشکال دارویی زنجبیل
فرآورده های دارویی زنجبیل به صورت گرد، عصاره، قرص و تنتور می باشد. پودر یا گرد زنجبیل را باید دور از نور و در جای خشک و خنک نگهداری نمود و آن را در قوطی های سربسته (غیر پلاستیکی) قرار داد تا از نفوذ رطوبت به آن جلوگیری شود.
اشکال دارویی این گیاه، کپسول 100، 400، 500 و 1000 میلیگرم و قرصهای جویدنی 67.5 میلیگرم میباشد و آنچه که در منزل مصرف میشود به صورت پودر است.
2-ماهیها و مخصوصاً سالمون: مناسب برای التهاب مفاصل و دردهای شکمی
بیشتر بخوانید: کدام ماهی ها امگا 3 بیشتری دارند؟
3-سویا
شیر سویا، توفو، لوبیا سویا، پروتئینهای بستهبندیشده سویا و خلاصه انواع فراوردههای به دست آمده از سویا که امروزه کم هم نیستند میتواند این خواص را به شما هدیه کند.
4-قهوه: سردرد
5-گیاه مریم گلی: مناسب برای درمان خارش گلو و گلودرد
مریم گلی گیاه دارویی است و در کتب طب سنتی به نام «مریمی» نام برده شده است و در زبان عربی به آن «مریمیه» و «شالبیه» و «مریمیه صغیره» میگویند. مریم گلی از روزگاران گذشته مورد استفاده قرار میگرفت و به عنوان داروی مۆثر برای معالجه عوارض نیش حشرات مفید است همچنین به عنوان داروی موثری برای تقویت روح، بدن و افزایش طول عمر به کار برده میشد؛ اما امروزه موارد مصرف گسترده و متعددی برای این دارو شناخته شده است که آن را به یک گیاه درمانی موثر در طب سنتی تبدیل کرده است.
6-زردچوبه: دشمن آرتریت روماتوئید
7-آلبالو
خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی آلبالو آن را به یک مسکن قوی تبدیل کرده که میتواند مثل یک داروی ضد درد طبیعی عمل کند. مصرف آلبالو و آب آلبالو همچنین میتواند برای کاهش خستگی در ورزشکاران و رفع گرفتگیهای عضلانی در آنها مناسب باشد.
8-روغن زیتون
براساس تحقیقات انجام شده، روغن زیتون بخش قابلتوجهی از این خواص خود را مدیون ترکیبی به نام Oleocanthal است که تاثیری مانند داروهای NSAID یعنی همان ضد التهابهای غیر استروئیدی در تسکین دردهای مزمن دارد؛ اما علاوه بر خواص ضددرد و ضدالتهاب، روغن زیتون فواید ارزشمند دیگری هم برای سلامتی دارد که تأثیر آن بر کاهش چربی خون و سلامت قلبی عروقی از جمله مهمترین آنهاست.
9-انگور قرمز
10-آویشن
11-نعناع
12-گیلاس ترش
13-پرتقال
همانطور که میدانید پرتقال سرشار از ویتامین C است. علاوه بر این، پرتقالها حاوی آنتیاکسیدانی به نام بتاکریپتوزانتین هستند که بر اساس نتایج تحقیقاتی باعث کاهش خطر ابتلا به بیماریهای التهابی مانند آرتریت روماتوئید میشود، بنابراین، خوردن پرتقال در عدم ابتلا به بیماریهای التهابی و تسکین درد ناشی از آنها موثر است./