اخبار و مقالات
آشنایی با اسید فولیک

فولیک اسید گونه ای از ویتامین B –ویتامین B9– است که برای رشد سلولی و متابولیسم مفید است. مطالعات انجام شده نشان داده که تعداد زیادی از مردم به اندازه کافی فولیک اسید دریافت نمی کنند.
ممکن است در درک معنای اسید فولیک و فولات دچار ابهام شوید. این دو اثرات مشابه دارند. فولات، شکل طبیعی موجود در مواد غذایی است و اسید فولیک شکل ساخته شده توسط انسان است که به مکمل های دارویی یا غذاها اضافه می شود.
چرا اسید فولیک مهم است؟
فولیک اسید در درمان کمبودهایی که منجر به نوع خاصی از کم خونی و دیگر بیماری ها می شود مورد استفاده قرار می گیرد. کمبود فولات در مبتلایان به بیماری های گوارشی، بیماران کلیوی و کبدی و کسانی که از مشروبات الکلی استفاده میکنند رایج تر است.
هنگامی که فولیک اسید برای درمان کمبودها استفاده میشود باید به همراه B12 مصرف شود. همچنین زمانی که از آن ها برای درمان کم خونی استفاده میشود، فولیک اسید و B12 در کنار هم به ارتقای سلامت سیستم عصبی کمک می کند. فولیک اسید همچنین برای کاهش سمیت داروی متوترکسات در بیماری پسوریازیس و مبتلایان به آرتریت روماتویید مورد استفاده قرار میگیرد.
همچنین فولیک اسید بعنوان درمان بسیاری از موارد دیگر مورد مطالعه قرار گرفته که نتیجه این مطالعات هنوز بصورت قطعی اعلام نشده است.
چه مقدار فولیک اسید باید استفاده کنید؟
سطح جذب قابل تحمل یک مکمل، حداکثر مقداری از مصرف است که اکثر مردم می توانند بدون هیچ خطری استفاده کنند. مصرف دوزهای بالاتر ممکن است برای درمان کمبود فولیک اسید استفاده شود، اما بدون تجویز پزشک بیشتر از مقادیر ذکر شده استفاده نشود.
آیا می توان فولیک اسید را بصورت طبیعی از مواد غذایی دریافت کرد؟
- برگ های سبز سبزیجات مانند:اسفناج، بروکلی و کاهو
- لوبیا،نخود و عدس
- میوه هایی مانند لیمو، موز و خربزه
- غذاهای غنی شده مثل نان، آبمیوه و غلات