اطلاعات جامع داروها و بیماریها
در این بخش میتوانید اطلاعات کامل و بهروز درباره داروها، کاربردها، عوارض جانبی و نحوه مصرف آنها را پیدا کنید. همچنین، مطالب علمی و معتبر درباره بیماریهای مختلف، علائم، روشهای درمان و پیشگیری در دسترس شما قرار دارد. هدف ما ارائه اطلاعات دقیق و کاربردی است تا شما بتوانید بهترین تصمیمات را برای سلامتی خود بگیرید.
آلندرونیت (Alendronate)
داروی آلندرونیت با نام تجاری استئوفوس (Osteofos) و یا فوساماکس (Fosamax) جزء داروهای مهارکننده تخریب استخوان می باشد. این دارو به شکل قرص و در دوز های ۵ و ۱۰ و ۳۵ و ۷۰ میلی گرم موجود می باشد. آلندرونیت مهار کننده باز جذب استخوانی کلسیم بوده که از راه مهار استئو کلاسیت ها، تشکیل هیدروکسی آپاتیت را جلوگیری می کند. این دارو در پیشگیری و درمان پوکی استخوان، درمان بیماری پاژه استخوان، درمان متاستازهای استخوان و درمان افزایش بدخیم کلسیم خون مورد استفاده قرار می گیرد.
جذب خوراکی دارو ضعیف بوده و با غذا کاهش پیدا می کند. فراهم زیستی دارو در حدود ۴۰% بوده و اگر قبل از غذا مصرف شود، ۷۰% افزایش می یابد. -در بزرگسالان ۲۴۰ میلی گرم یک بار در روز صبح، حداقل ۳۰ دقیقه قبل از صرف صبحانه، نوشیدنی یا داروهای دیگر، به مدت ۶ ماه. -درمان استئوپورز در مردان: بزرگسالان ۱۰ میلی گرم ۱ بار در روز، حداقل ۳۰ دقیقه قبل از صرف صبحانه، نوشیدنی یا داروهای دیگر. -درمان استئوپورز پس از یائسگی: بزرگسالان ۱۰ میلی گرم روزانه در صبح یا ۷۰ میلی گرم هر هفته. -پیشگیری از استئوپورز پس از قائدگی: بزرگسالان ۶ میلی گرم یک بار در روز در صبح یا ۳۵ میلی گرم هر هفته. -درمان استئوپورز ناشی از گلوکوکورتیکوئید: بزرگسالان ۶ میلی گرم ۱ بار در روز صبح ناشتا.
واکنش های مری (زخم مری، تنگی لوله مری)، اسهال، یبوست، درد عضلانی و استخوانی، حساسیت به نور، تهوع، استفراغ، کاهش سطح سرمی کلسیم، فسفات، افزایش حساسیت (کهیر، آنژیوادم).
-مصرف دارو با یک لیوان آب و یا معده خالی توصیه می شود. -دارو به هنگام صبح و حداقل ۳۰ دقیقه قبل از هر نوع غذا، نوشیدنی و یا داروهای دیگر مصرف شود. -غذا و نوشیدنی هایی مثل آب معدنی، قهوه، چای و آب میوه میزان جذب دارو را در بدن کاهش می دهند. -داروهایی مانند آنتی اسید یا کلسیم، یا مکمل های ویتامین جذب دارو را کاهش می دهند. -رژیم متعادل دارای میزان کافی از کلسیم و ویتامین D توصیه می شود. -در نارسایی کلیه اثرات دارو ممکن است افزایش یابد.
-مصرف همزمان با NSAIDS ها عوارض جانبی گوارشی و کبدی دارو را زیاد می کند. -هیپو کلسیمی ناشی از آمینوگلیکوزیدها با دارو افزایش می یابد. -مکمل های آهن، ترکیبات کاتیونی (کلسیم، آلومینیوم، منیزیم) باعث کاهش جذب خوراکی دارو می شود.