اطلاعات جامع داروها و بیماریها
در این بخش میتوانید اطلاعات کامل و بهروز درباره داروها، کاربردها، عوارض جانبی و نحوه مصرف آنها را پیدا کنید. همچنین، مطالب علمی و معتبر درباره بیماریهای مختلف، علائم، روشهای درمان و پیشگیری در دسترس شما قرار دارد. هدف ما ارائه اطلاعات دقیق و کاربردی است تا شما بتوانید بهترین تصمیمات را برای سلامتی خود بگیرید.
دسموپرسین (Desmopressin)
![توضیحات](https://charity.aramhospital.ir/aram/wp-content/uploads/2024/10/Frame-481735.png)
دسموپرسين براي درمان ديابت بيمزه نوروژنيک، شب ادراري اوليه ( با غلظت طبيعي ادرار ) ، پرنوشي موقت و پر ادراري همراه با تروما يا جراحي در ناحيه هيپوفيز، بيماري فونويل براند نوع I و هموفيلي خفيف نوع A بکار ميرود.
![عارضههای جانبی](https://charity.aramhospital.ir/aram/wp-content/uploads/2024/10/Frame-481735.png)
احتباس مايعات و کاهش سديم خون، در صورتي که تجويز دارو بدون محدود کردن مصرف مايعات باشد ( در موارد شديد اين عارضه با تشنج همراه است ) ، سردرد، تهوع، استفراغ و خونريزي از بيني گزارش شده است.
![نکات](https://charity.aramhospital.ir/aram/wp-content/uploads/2024/10/Frame-481735.png)
1- قبل از مصرف دارو بايد از عدم حساسيت فرد به دارو اطمينان حاصل گردد. 2- در هنگام مصرف دارواز راه بيني بايد دقت به عمل آيد تا دارو بيش از ميزان تجويز شده مصرف نگردد. 3- در هنگام تجويز دارو براي ارزيابي و تشخيص عملکرد کليهها، بهتر است مثانه بيمار خالي باشد. 4- در صورت فراموش شدن يک نوبت مصرف دارو، به محض يادآوري، دارو بايد مصرف شود. در صورت فراموش شدن مصرف تا روز بعد از دوبرابر کردن و مصرف کردن دارو بايد خودداري شده و رژيم درماني معمولي ادامه يابد.
![منافع](https://charity.aramhospital.ir/aram/wp-content/uploads/2024/10/Frame-481735.png)
مصرف همزمان با کاربامازپين،کلرپروپاميد يا کلوفيبرات ميتواند موجب افزايش اثر ضد ادراري دارو گردد. به عکس، استفاده همزمان از داروهايي چون ليتيم يا نوراپينفرين از اثر ضد ادراري ميکاهد.
![ممنوعیتها](https://charity.aramhospital.ir/aram/wp-content/uploads/2024/10/Frame-481735.png)
این دارو به منظور درمان شب ادراری در مبتلایان به نارسایی کلیوی، بیماریهای قلبی-عروقی و مبالایان به زیادی فشار خون شریانی نباید مصرف شود.
![دوزینگ](https://charity.aramhospital.ir/aram/wp-content/uploads/2024/10/Frame-481735.png)
بزرگسالان : در ديابت بيمزه مرکزي 10 ميکروگرم از راه بيني هنگام خواب مصرف ميشود. اين مقدار را ميتوان در مقادير 5/2 ميکروگرمي هر شب افزايش داد تا پاسخ رضايت بخش بدست آيد. در صورت زياد بودن حجم ادرار ميتوان يک مقدار صبحگاهي به ميزان 10 ميکروگرم به رژيم درماني افزود و مقدار آن را تا دست يابي به نتيجه مطلوب تنظيم نمود. به عنوان دوز نگهدارنده، mcg/day40-10 به صورت دوز واحد يا در دو يا سه مقدار منقسم در روز مصرف ميشود. براي درمان شب ادراري اوليه، 10 ميکروگرم در هر سوراخ بيني هنگام خواب ( حداکثر mcg/day20 ) و به عنوان دوز نگهدارنده mcg/day40-10 بر اساس پاسخ بيمار مصرف مي شود. کودکان : در ديابت بيمزه مرکزي، در کودکان با سن 3 ماه تا 12 سال، mcg/day0/25 يک يا دو بار در روز مصرف ميشود. در شب ادراري اوليه در کودکان کمتر از 6 سال، مقدار دارو مشابه مقدار مصرف بزرگسالان است.
![نوع دارو](https://charity.aramhospital.ir/aram/wp-content/uploads/2024/10/Frame-481735.png)
Nasal Solution : 0.1 mg/ml Nasal Spray: 10mcg/dose