اطلاعات جامع داروها و بیماریها
در این بخش میتوانید اطلاعات کامل و بهروز درباره داروها، کاربردها، عوارض جانبی و نحوه مصرف آنها را پیدا کنید. همچنین، مطالب علمی و معتبر درباره بیماریهای مختلف، علائم، روشهای درمان و پیشگیری در دسترس شما قرار دارد. هدف ما ارائه اطلاعات دقیق و کاربردی است تا شما بتوانید بهترین تصمیمات را برای سلامتی خود بگیرید.
سیکلوسپورین (cyclosporine)
این دارو جزوداروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی بدن می باشد سیکلوسپورین به شکل قرص و کپسول ۲۵ و ۵۰ و ۱۰۰ میلی گرمی و دز تزریقی آن ۵۰ میلیگرم در بازار موجود است. میزان مصرف آن با توجه به نظر پزشک متخصص قابل تغییر است. سیکلوسپورین اغلب برای بیماران کلیوی و کسانی که پیوند کلیه شدهاند به کار میرود ولی به لحاظ داشتن اثرات تضعیفکننده سیستم ایمنی برای کنترل بیماری آرتریت روماتوئید نیز مصرف میشود.
سیکلوسپورین معمولا به صورت کپسول دو بار در روز مصرف میشود. این دارو به صورت محلول هم وجود دارد. معمولا این دارو با مقادیر کم شروع شده و تا حد مورد نیاز اضافه میگردد. میزان داروی مورد نیاز شما به وزن بدن شما هم بستگی دارد. سیکلوسپورین فوری اثر نمیکند. و ممکن است تا 4 ماه برای بروز اثرات مفید دارو زمان لازم باشد.
عوارض جانبی دارو با کاهش مقدار دارو ممکن است برطرف شود. دو عارضه احتمالی دارو شامل بالا رفتن فشار خون و اثرات آن بر کلیهها است. در برخی بیماران دارو ممکن است سبب احساس تهوع، اسهال، تورم لثه و افزایش رشد موها و کاهش سلول های سفید خون شود. سیکلوسپورین نباید در زمان بارداری و شیردادن مصرف شود
به دلیل اینکه دارو می تواند بر روی کلیهها، فشار خون و کبد تأثیر گذارد، لازم است طبق نظر پزشک معالج کنترل فشار خون به طور منظم، آزمایش کارکرد کلیه، خون و ادرار انجام شود، و شما باید نتایج آزمایش ها را به همراه داشته باشید. اندازه گیری سطح دارو در خون در بعضی موارد ممکن است نیاز باشد.
بعضی از داروها با سیکلوسپورین تداخل داشته و لازم است قبل از مصرف هر داروی دیگر با پزشک معالج خود مشورت کنید. البته مصرف بسیاری از داروها همزمان با سیکلوسپورین مجاز است. مصرف همزمان این دارو با داروهای دیگر مانند دیگوکسین، متوترکسات، آلوپورینول و استروئید را با پزشک خود در میان بگذارید.