اطلاعات جامع داروها و بیماریها
در این بخش میتوانید اطلاعات کامل و بهروز درباره داروها، کاربردها، عوارض جانبی و نحوه مصرف آنها را پیدا کنید. همچنین، مطالب علمی و معتبر درباره بیماریهای مختلف، علائم، روشهای درمان و پیشگیری در دسترس شما قرار دارد. هدف ما ارائه اطلاعات دقیق و کاربردی است تا شما بتوانید بهترین تصمیمات را برای سلامتی خود بگیرید.
ریتوکسی مب (ritoximab)
ریتوکسی مب با نام تجاری مب ترا در دسته داروهای بیولوژیک قرار می گیرد که باعث غیر فعال شدن سلول های دفاعی نوع B در بدن فرد بیمار می شود .سلول های B نوعی آنتی بادی تولید می کنند که این آنتی بادی ها از مبارزه بدن با میکروب ها و ویروی ها و عوامل خطرناک خارجی جلوگیری می کنند.
ریتوکسی مب بصورت وریدی و در داخل بیمارستان به همراه سرم تزریقی استعمال می شود.جهت کاهش احتمال واکنش شدید به دارو برای اولین بار برای شما تزریق استروئیدی صورت می گیرد.اولین تزریق ۶ ساعت به طول می انجامد،تزریق های بعدی ممکن است سریع تر انجام شود. معمولا ۲ تزریق با فاصله ۲ هفته انجام می شود و در صورتی که بهبود حاصل شود فاصله تکرار تزریق های بعدی ۶ ماه تا ۳ سال به طول می انجامد.اکثر مردم ریتوکسی مب را سالیانه یک بار در سال دریافت می کنند.این فواصل تزریق با نظر پزشک روماتولوژیست تغییر می کند.
تعداد کمی از مردم دچار تب ،احساس لرز،ضایعات پوستی و کاهش فشار خون در طول تزریق یا مدت کمی بعد از تزریق می شوند.گاهی ممکن است به شما احساس بدی در حین تزریق دست بدهد،اگر این حالت اتفاق افتاد به پرستاری که مسئول تزریق شماست اطلاع دهید تا سرعت تزریق را کاهش دهد.اگر این علائم تشدید شود ممکن است نیاز شود تزریق شما متوقف شود،اما این حالت نادر است. ریتوکسی مب بر روی سیستم ایمنی بدن شما تاثیر منفی می گذارد و این باعث می شود که عفونت ها بدن شما را تحت تاثیر قرار دهند. در صورتی که دچار هر یک از علائم زیر شدید با پزشک خود مشورت کنید. گلو درد تب افزایش فشار خون هر گونه عفونت و علائم ناشناخته و جدید در صورتی که قبلا به آبله مرغان دچار نشده اید و حالا با فردی که به این بیماری مبتلاست تماس داشته اید باید مراقب موارد زیر باشید: مشاهده علائم آبله مرغان و زونا بیماری آبله مرغان در افرادی که به ضعف در سیستم ایمنی مبتلا هستند بسیار جدیست. پزشک در این موارد داروی شما را قطع کرده و شما را تحت درمان عفونی قرار می دهد در طولانی مدت اثرات جانبی دارو ناشناخته است چون این دارو جدید می باشد.
اگر شما آرتریت روماتوئید داشته باشید سلول های B بدن شما نوعی پادتن (آنتی بادی) تولید می کنند که این آنتی بادی ها به بافت های بدن شما حمله می کنند.ریتوکسی مب باعث از بین رفتن این سلول ها می شود.البته ریتوکسی مب سلول های بی مفید برای بدن شما را نیز از بین می برند که این سلول ها طی زمان جایگزین می شوند. تنها زمانی ریتوکسی مب برای شما تجویز می شود که آرتریت شما فعال باشد و شما قبلا همزمان داروهایی مثل متوتروکسات و داروهای استروئیدی و داروهای ضد التهابی مثل سولفاسالازین و هیدروکسی کلروکین و حداقل یک نوع داروی ضد تی ان اف ( ANTI TNF) مصرف کرده باشید و جواب مناسبی نگرفته باشید یا اینکه شما به هر دلیلی قادر به مصرف این دارو ها نباشید. در صورتی که شما مبتلا به لوپوس ، واسکولیت ، درماتومیوزیت ویا پلی میوزیت مقاوم بدرمان باشید احتمال اینکه این داروها برای شما تجویز شود زیاد است. برای انواع خاص سرطان هم این دارو مناسب است.
تداخل دارویی ممکن است در عملکرد داروی شما تغییر ایجاد کند و یا ریسک عوارض جانبی دارو را بالا ببرد. این سند شامل همه تداخلات دارویی نیست و. اگر احساس مس کنید داروی مصرفی شما با داروی دیگر تداخل دارو حتما آن را با پزشک خود و یا نمایندگان شرکت دارویی در میان بگذارید و در مصرف، عدم مصرف و یا تغییر دوز داروی مصرفی اقدامی نکنید. برخی از داروهایی که با این دارو تداخل دارند: - دارو های درمان سرطان مانند سیس -پلاتین ، فلودرابین - دارو های فشار خون مانند : انالاپرین ، متوپرولول - دارو های تضعیف کننده سیستم ایمنی بدن مانند : آزاتیوپرین ، فینگولیمود ، تایسبری (ناتالیزومب) ، سیکلوسپورین ، تافاسیتینیب، دارو های استروئیدی مانند پردنیزون - برخی واکسن ها