اطلاعات جامع داروها و بیماری‌ها

 

در این بخش می‌توانید اطلاعات کامل و به‌روز درباره داروها، کاربردها، عوارض جانبی و نحوه مصرف آن‌ها را پیدا کنید. همچنین، مطالب علمی و معتبر درباره بیماری‌های مختلف، علائم، روش‌های درمان و پیشگیری در دسترس شما قرار دارد. هدف ما ارائه اطلاعات دقیق و کاربردی است تا شما بتوانید بهترین تصمیمات را برای سلامتی خود بگیرید.

اینترفروند آلفا (Interferon Alfa)

توضیحاتتوضیحات:

انترفرون آلفا در درمان لوسمي Hairy cell، کونديلوماتا الکوميناتا، هپاتيت مزمن فعال، سارکوم کاپوسي همراه با ايدز، کارسينوم مثانه، کارسينوم کليه، لوسمي ميلوسيتيک مزمن، پاپيلوماتوزيس لارنژيال، لنفوم هاي غير هوچکيني، ملانوم بدخيم، ميلوم مولتيپل و ميکوزوفونگوئيد مصرف مي شود. اين دارو همچنين در درمان کارسينوم دهانه رحم نيز مصرف شده است.

عارضه‌های جانبیعارضه‌های جانبی:

تغيير حس چشايي يا احساس طعم فلزي، اسهال، سرگيجه، خشکي دهان، سندرمشبه آنفلوانزا، کاهش اشتها، تهوع و استفراغ، بثورات جلدي، خستگي غيرعادي، کم خوني، لکوپني، ترومبوسيتوپني، مسموميت کبدي و کاهش نسبي ميزان مو از عوارض جانبي مهم و نسبتاً شايع دارو مي باشند.

نکاتنکات:

1- کاهش اشتها و خستگي غير عادي با ادامه مصرف بيشتر مشخص مي شود و ممکن است نياز به کاهش مقدار مصرف داشته باشد. همچنين تهوع و استفراغ معمولاً5-3 روز بعد از مصرف دارو بر طرف مي گردد. 2- تزريق زير جلدي براي بيماراني که ترومبوسيتوپني دارند و يا خطر خونريزي در آنها وجود دارد، ترجيح داده شود. 3- کاهش فشار خون طي درمان يا تا 2 روز بعد از درمان ديده مي شود. و نياز به درمان کمکي جانشيني مايعات دارد. گاهي نيز افزايش خون مشاهده مي شود که خفيف و گذرا مي باشد. 4- کاهش تعداد لکوسيت و پلاکت با مصرف انترفرون آلفا2bرکامبيننت طي 5-3 روز درمان مشاهده مي شود و 5-3 روز بعد از قطع مصرف دارو بهبود مي يابد. 5- سندرم شبه آنفلوانزا در اغلب بيماران و به طور قطع بيشتر در هفته اول درمان مشاهده مي شود که به تدريج به علت مقاومت طي 4-2 هفته و با ادامه درمان کاهش مي يابد. در صورت تکرار تب و سردرد و علايم شبه آنفلوانزا قبل و بعد از مصرف انترفرون ممکن است نياز به مصرف استامينوفن باشد. در صورت تداوم سردرد کاهش مقدار مصرف دارو پيشنهاد شده است.

دوزینگدوزینگ:

انترفرون آلفا 2a : در درمان لوسمي Hairy cell به صورت عضلاني يا زير جلدي ابتدا 3 ميليون واحد در روز به مدت 16 روز تا 24 هفته مصرف مي شود. براي درمان نگهدارنده به صورت عضلاني يا زير جلدي 3 ميليون واحد سه بار در هفته به کار مي رود. در سارکوم کاپوسي همراه با ايدز به صورت عضلاني يا زير جلدي ابتدا 36 ميليون واحد در روز به مدت 12-10 هفته يا 3 ميليون واحد در روز به مدت 12-10 هفته يا 3 ميليون واحد در روز در روزهاي اول تا سوم و 9 ميليون واحد در روز هاي چهارم تا ششم و 18 ميليون واحد در روزهاي هفتم تا نهم درمان مصرف مي شود. در درمان نگهدارنده به صورت عضلاني يا زير جلدي 36 ميليون واحد سه بار در هفته تزريق مي گردد. انترفرون آلفا 2b : در درمان لوسمي Hairy cell به صورت عضلاني يا زير جلدي 2 ميليون واحد سه بار در هفته تزريق مي شود. در درمان کونديلوماتا آکوميناتا به صورت تزريق داخل ضايعه 1 ميليون واحد در زگيل ( تا 5 زگيل ) سه بار در هفته يک روز در ميان به مدت سه هفته تجويز مي شود. در سارکوم کاپوسي همراه با ايدز به صورت عضلاني يا وريدي 30 ميليون واحد به ازاي هر متر مربع سطح بدن سه بار در هفته تجويز مي شود. در درمان هپاتيت مزمن فعال به صورت عضلاني يا زير جلدي 3 ميليون واحد سه بار در هفته تزريق مي گردد و در صورت عود بيماري مقدار مصرف تکرار مي شود.

نوع دارونوع دارو:

Injection :