اطلاعات جامع داروها و بیماری‌ها

 

در این بخش می‌توانید اطلاعات کامل و به‌روز درباره داروها، کاربردها، عوارض جانبی و نحوه مصرف آن‌ها را پیدا کنید. همچنین، مطالب علمی و معتبر درباره بیماری‌های مختلف، علائم، روش‌های درمان و پیشگیری در دسترس شما قرار دارد. هدف ما ارائه اطلاعات دقیق و کاربردی است تا شما بتوانید بهترین تصمیمات را برای سلامتی خود بگیرید.

آسیکلوویر (Aciclovir)

توضیحاتتوضیحات:

آسيکلووير در درمان پيشگيري تبخال ناشي از ويروس هرپس، مننژيت ناشي از ويروس هرپس ، پيشگيري ودرمان زونا و درمان عفونت ناشي از واريسلا ( آبله مرغان ) مصرف مي شود.

عارضه‌های جانبیعارضه‌های جانبی:

اختلالات گوارشي، هپاتيت و زردي ، سردرد وسرگيجه، واکنش هاي حساسيت مفرط و انافيلاکسي ، توهم، لرز، تشنج ، جنون واغما از عوارض گزارش شده اين دارو هستند. فلبيت يا التهاب در محل تزريق از عوارض جانبي مهم و نسبتاً شايع آسيکلووير تزريقي است . امکان بروز عوارض کليوي به خصوص بعد از تزريق سريع دارو وجود دارد.

منافعمنافع:

مصرف همزمان اين دارو با ساير دارو هاي سمي براي کليه خطر بروز مسموميت کليه را افزايش مي دهد. مصرف همزمان زيدووين خوراکي با آسکلووير تزريقي ، احتمال بروز بيحالي شديد را افزايش مي دهد. 1- تبخال تناسلي از راه مقاربت قابل انتقال است و مصرف آسيکلووير مانع از انتقال نمي شود . از اين رو حتي اگر بيمار علايمي نداشته باشد ، بايد از مقاربت خوداري گردد. 2- مصرف آسکلووير در عفونت ساده ابله مر غان در کودکان داراي سيستم ايمني سالم توصيه نمي شود. 3- درمان با آسيکلووير بايد بلا فاصله پس از مشاهده اولين علايم عفونت تبخالي اغاز مي شود . 4- شکل تزريقي دارو بايد به صورت انفوزيون وريدي مصرف شود. داروحداقل بايدطي يک ساعت انفوزيون شود . 5- از تزريق عضلاني و زير جلدي شکل تزريقي بايد خوداري شود . 6- هنگام مصرف دارو ، جهت جلو گيري از بروز عوارض کليوي ، بايد به مقدار کافي مايعات مصرف شود. 7- ناحيه ضايعه ديده بايد به صورت خشک وتميز نگهداري شده و براي جلو گيري ازآلوده کردن ساير نقاط بدن يا انتقال عفونت به ديگران ، هنگام مصرف کرم دارو بايد از دستکش پلاستيکي استفاده گردد.

دوزینگدوزینگ:

خوراکي: بزرگسالان: در درمان تبخال تناسلي 200-400 ميلي گرم 5 بار در روز و به مدت 5-10 روز مصرف مي شود . براي درمان متناوب عفونت هاي عود کننده ، همين مقدار به مدت 5 روز مصرف مي شود . براي درمان فرو نشاننده طو لاني مدت عفونت عود کننده ، مقدار 400 ميلي گرم دو بار در روز يا 200 ميلي گرم 3-5 بار در روز به مدت حداکثر 12 ماه مصرف مي شود . در درمان زونا 800 ميلي گرم 5 بار در روز به مدت 7-10 روز مصرف مي شود. در درمان تبخال مخاطي – جلدي در بيماران مبتلا به ضعف سيستم ايمني مقدار 200-400 ميلي گرم 5 بار در روز و به مدت 10 روز مصرف مي شود در پيشگيري از اين نوع عفونت ، مقدار 400 ميلي گرم هر 12 ساعت مصرف مي شود. در درمان ابله مرغان ، 800 ميلي گرم 4 بار در روز و به مدت 5 روز مصرف مي شود. در صورت وجود اختلال در کار کليه مقدار مصرف بايد کاهش يابد . کودکان: در کودکان 2-12 سال در درمان ابله مرغان 20mg/kg تا حداکثر 800 ميلي گرم در هر بار مصرف 4 بار در روز به مدت 5 روز مصرف مي شود . تزريقي: توجه: اين دارو بايد به صورت انفوزيون وريدي طي يک ساعت تزريق شود . بزرگسالان : در درمان تبخال تناسلي اوليه شديد، به صورت محلول رقيق شده مقدار 5mg/kg سه بار در روز به مدت 5-7 روز انفوزيون وريدي مي شود . در عفونت تبخال مخاطي – جلدي در بيماران مبتلا به ضعف سيستم ايمني ، مقدار 5-mg/kg10 سه بار در روز و به مدت 7-10 روز انفوزيون وريدي مي شود. در درمان انسفاليت ناشي از ويروس هرپس ، 10 mg/kg سه بار در روز و درمان زونا در بيماران مبتلا به ضعف سيستم ايمني، همين مقدار به مدت 7 روز انفوزيون وريدي مي گردد. مقدار مصرف در بيماران مبتلا به عيب کار کليه بايد تعديل گردد. حداکثر مقدار مصرف در بزر گسالان 30mg/kg يا1/5 g/m² است . کودکان : مقدار مصرف در درمان تبخال تناسلي اوليه شديد در کودکان تا 12 سال ، 250mg/m² سه بار در روز به مدت 5 روز به صورت انفوزيون وريدي مي باشد. در درمان تبخال جلدي – مخاطي در کودکان مبتلا به ضعف سيستم ايمني ، همين مقدار به مدت 7 روز انفوزيون وريدي مي شود . در درمان انسفاليت ناشي از ويروس هرپس، 500mg/m² هر 8 ساعت به مدت 10 روز انفوزيون مي شود. در درمان زونا در بيماران مبتلا به ضعف سيستم ايمني 500mg/m² سه بار در روز و به مدت 7 روز و در عفونت تبخال منتشر در نوزادان 10mg/kg سه بار در روز به مدت 10-14 روز انفوزيون وريدي مي شود. مقدار مصرف در کودکان بالاي 12 سال مانند بزرگسالان است.

نوع دارونوع دارو:

Tablet: 200mg Scored Tablet :400mg For Injection : 250 mg (as sodium) Topical Cream :%5