اطلاعات جامع داروها و بیماری‌ها

 

در این بخش می‌توانید اطلاعات کامل و به‌روز درباره داروها، کاربردها، عوارض جانبی و نحوه مصرف آن‌ها را پیدا کنید. همچنین، مطالب علمی و معتبر درباره بیماری‌های مختلف، علائم، روش‌های درمان و پیشگیری در دسترس شما قرار دارد. هدف ما ارائه اطلاعات دقیق و کاربردی است تا شما بتوانید بهترین تصمیمات را برای سلامتی خود بگیرید.

آلندرونیت سدیم (Alendronate Sodium)

توضیحاتتوضیحات:

آلندرونات يک آمينو بيس فسفونات با خصوصيات کلي مشابه با ديگر بيس فسفونات ها مي باشد و يک مهار کننده قوي بازجذب استخواني است و در بيماري پاژه استخوان و استئوپروز به صورت نمک سديم تجويز مي شود همچنين در درمان متاستازهاي استخواني و هيپرکلسمي ناشي از بد خيمي کاربرد دارد. آلندرونات سديم به طريق خوراکي تجويز مي شود و جهت به حداقل رساندن عوارض جانبي و ايجاد جذب مناسب دستورات خاصي جهت مصرف لازم است که در قسمت عوارض جانبي و پيشگيري توضيح داده شدند. دوزهاي تجويزي براساس اسيد آلندرونيک بيان مي شود و 3/1 ميلي گرم آلندرونات سديم حدوداً معادل 1 ميلي گرم اسيد آلندرونيک مي باشد. دوز معمول درماني استئوپروزدر مردان و زنان 10 ميلي گرم است و در زنان بعد از يائسگي ممکن است 5 ميلي گرم در روز به صورت پروفيلاکسي تجويز شود هم چنين مي توان اسيد آلندرونيک را به صورت هفتگي و هر هفته 70 ميلي گرم در زنان بعد از سن يائسگي جهت درمان استئوپروز تجويز کرد و يا با دوز 35 ميلي گرم جهت پروفيلاکسي از آن استفاده نمود. از آلندرونات در مورد درمان و جلوگيري از استئوپروز ناشي از کورتيکواستروئيدها با دوز 5 ميلي گرم روزانه استفاده مي شود و در زنان يائسه که درمان جايگزيني با هورمون (HRT) دريافت نمي کنند بايد دوز 10 ميلي گرم روزانه تجويز شود. در بالغين مبتلا به بيماري پاژه استخوان دوز معمول 40 ميلي گرم در روز به مدت 6 ماه مي باشد و در صورت نياز مي توان بعد از يک فاصله زماني درمان را به صورت 6 ماه ديگر تکرار کرد. هم چنين مي توان اسيد آلندرونيک را به صورت انفوزيون وريدي تجويز کرد.

عارضه‌های جانبیعارضه‌های جانبی:

همانند بيس فسفونات ها به طور کلي عوارض گوارشي مثل دردشکم، سختي دربلع، اسهال و يا يبوست شايع ترين عوارض جانبي هستند. واکنش هاي شديد مروي مثل التهاب مري، درزيون و زخم مري نيز اتفاق مي افتد و بايد به بيماران تذکر داده شود که در صورت ايجاد علايم مثل سختي دربلع، سوزش سردل جديد يا بدتر شدن آن، بلع دردناک و دردپشت جناغ مصرف قرص ها را متوقف کند و به پزشک مراجعه نمايد چرا که زخم معده نيز به عنوان عوارض اين دارو گزارش شده است. در بيماراني با مشکلات مري و يا ديگر عواملي که باعث تأخير در تخليه مري مي شوند و يا آنهايي که قادر به ايستادن يا صاف نشستن براي حداقل 30 دقيقه بعد از مصرف قرص نيستند نبايد از آلندرونات استفاده نمود و در بيماراني که اختلالات قسمت فوقاني مسير گوارشي دارند بايستي مصرف دارو با توجه بيشتري انجام گيرد. براي به حداقل رساندن خطر واکنش هاي مري موارد زير بايستي رعايت شوند: 1- به بيمار بايد آموزش داده شود که قرص هاي آلندرونات را با حجم کافي آب (حداقل ml200) بخورد و اين کار را در حالت ايستاده يا صاف نشسته انجام دهد. آ ب هاي معدني با غلضت هاي بالاي کلسيم نبايد مصرف شوند. 2- قرص بايد صبح بعد از بيدار شدن با معده خالي و حداقل 30 دقيقه قبل از صرف صبحانه و هر گونه داروي خوراکي ديگر مصرف شود. 3- بعد از خوردن قرص بيمار بايد در حالت ايستاده بماند و دراز نکشد تا زماني که اولين وعده غذايي آن روز را صرف کند. 4- نبايد آلندرونات را در زمان خواب استفاده کرد يا قبل از، از رختخواب بيرون آمدن. قبل از شروع درمان با آلندرونات، هيپوکلسمي بايد اصلاح شود.