اطلاعات جامع داروها و بیماریها
در این بخش میتوانید اطلاعات کامل و بهروز درباره داروها، کاربردها، عوارض جانبی و نحوه مصرف آنها را پیدا کنید. همچنین، مطالب علمی و معتبر درباره بیماریهای مختلف، علائم، روشهای درمان و پیشگیری در دسترس شما قرار دارد. هدف ما ارائه اطلاعات دقیق و کاربردی است تا شما بتوانید بهترین تصمیمات را برای سلامتی خود بگیرید.
آمینو اسید (Aminoacid)
اين بيماري در پيشگيري از دفع ازت يا درمان تعادل منفي آن (در مواردي كه تغذيه از نوع خوراكي مقدور نباشد ،در اختلال جذب معده اي- روده اي پروتئين و در موارد نياز شديد به پروتئين) و از راه وريد مركزي همراه با دكستروز هيپرتونيك در بيماران مبتلا به فقر غذايي شديد يا در موارد نياز دراز مدت به تغذيه تزريقي به كار مي رود.
فلبيت و ترومبوز ممكن در محل تزريق يا در طول رگ پيش آيد. تهوع، تب و برافروختگي پوست و بندرت سرگيجه، عرق مفرط ، بثورات پاپولار، اسيدوز و آلكالوز متابوليك، كمي فسفات و كلسيم خون، پوكي استخوان، وجود گلوكز در ادرار، ديورز اسموتيك، از دست رفتن آب بدن، زيادي حجم خون، كمي واجهشي قند خون، كمي يا زيادي ويتامين ها و زيادي آمونياك خون و عدم تعادل الكتروليت با مصرف اين فراورده گزارش شده است.
به منظور تزريق در وريد محيطي، محلول آمينواسيد را بايد با محلول رقيق دكستروز(5 يا 10 درصد) مخلوط نمود و همراه امولسيون چربي به كار برد.
مصرف همزمان اين فراورده با تتراسيكلين، باعث كاهش اثر آمينواسيد مي شود. اين دارو را نبايد بطور همزمان و همراه با خون انفوزيون نمود.
این فراورده در بیماران مبتلا به نارسایی شدید کلیوی ، امراض شدید کبدی، آنسفالوپاتی یا اغمای کبدی و زیادی آمونیاک خون نباید مصرف شود.
به منظور حفظ پروتئين g/kg/day1/7-1 همراه با الكتروليت ها از راه وريد محيطي تزريق مي گردد. در صورت نياز به تزرريق در وريد مركزي? معمولاً نيم ليتر از محلول آمينواسيد و نيم ليتر محلول تزريقي دكستروز 50 درصد با لكتروليت ها و ويتامين ها در مدت 8 ساعت تجويز مي شود. سرعت انفوزين وريدي حدود ml/min 2 مي باشد.