اطلاعات جامع داروها و بیماریها
در این بخش میتوانید اطلاعات کامل و بهروز درباره داروها، کاربردها، عوارض جانبی و نحوه مصرف آنها را پیدا کنید. همچنین، مطالب علمی و معتبر درباره بیماریهای مختلف، علائم، روشهای درمان و پیشگیری در دسترس شما قرار دارد. هدف ما ارائه اطلاعات دقیق و کاربردی است تا شما بتوانید بهترین تصمیمات را برای سلامتی خود بگیرید.
هیالورونیک اسید (Hyaluoronic Acid)
هیالورونیک اسید تزریقی در درمان زانو درد ناشی از آرتروز در بیمارانی که سایر درمان ها و داروهای ضد درد (مسکن هایی چون استامینوفن و ...) را دریافت کرده و التیام نیافته اند، استفاده می شود. هیالورونیک اسید به شکل طبیعی در مفاصل وجود دارد و همانند یک روان کننده و جذب کننده ضربات در مفاصل عمل کرده و به مفصل کمک می کند تا وظیفه خود را بدرستی انجام دهد. غلظت این ماده در یک زانوی دچار آرتروز یا استئوآرتریت به نصف تا یک سوم تقلیل پیدا می کند. هدف از استفاده از این ماده در بیماران مبتلا به سائیدگی یا آرتروز زانو برگرداندن خواص طبیعی به مایع سینوویال است. به درستی معلوم نیست ک این دارو به چه نحو اثر میکند. گرچه بعد از مدت کوتاهی از تزریق این ماده به داخل زانو، بدن بسرعت آنرا از زانو خارج میکند ولی به نظر میرسد تزریق این ماده موجب میشود بدن انسان تحریک شود تا خودش اسید هیالورونیک بیشتری تولید کند. همچنین به نظر میرسد تزریق این ماده به زانو مقدار موادی را که در یک زانوی آرتروزی وجود داشته و موجب التهاب و ایجاد درد در آن شده است را کاهش می دهد. این دارو فقط تحت نظارت و تجویز پزشک مصرف می شود.
هشدارها افزایش التهاب در زانویی که تزریق در آن انجام شده است، ممکن است رخ دهد از فعالیت های شدید یا طولانی (بالای 1 ساعت)، فعالیت های متحمل وزن بدن (مثل دویدن یا تنیس) طی 48 ساعت پس از تزریق خودداری شود کاهش درد ممکن است تا تزریق سوم مشهود نباشد قبل از تزریق در صورت وجود افیوژن، آن را خارج کنید.
درماتولوژیک: تغییر رنگ پوست در ناحیه تزریق (اینترادرمال، زیرجلدی، ساب موکوزال) هماتولوژیک: کبودی با شیوع بیشتر در افراد مسن (اینترادرمال) موضعی: در محل تزریق (اینترادرمال، زیرجلدی، ساب موکوزال): تورم، تندرنس، اریتم، کبودی، درد (بیشتر گزارش ها خفیف بوده و بیشتر از 3 روز بعد از تزریق ادامه پیدا نمی کند)، سفت شدگی، خارش نوروماسکولار و اسکلتی: آرترالژیا (تزریق داخل مفصلی)، تورم مفصل، افیوژن مفصل متفرقه: تورم (اینترادرمال؛ با شیوع بیشتر در افراد جوان)
پزشکان این دارو را در همه کسانی که آرتروز زانو دارند مصرف نمیکنند. مصرف این دارو منحصر به بیماران دچار استئوآرتریت یا آرتروز زانو است که به درمان های غیر دارویی معمول جواب مناسبی نمیدهند و همچنین نمیتوانند داروهای ضد التهاب رایجی مثل بروفن و سلکوکسیب را ( بطور مثال به علت عوارض گوارشی) تحمل کنند. این دارو نمیتواند مثل مسکن های معمولی درد را بسرعت کاهش دهد. بیش از نیمی از بیمارانی که از این دارو استفاده میکنند بعد از گذشت یکسال استفاده مستمر از آن ده تا پانزده درصد شدت دردشان کمتر شده و به همین اندازه کارایی زانویشان بهتر میشود. مصرف این دارو بصورت تزریق داخل مفصل زانو به توسط پزشک بمدت پنج هفته و هفته ای یک بار تزریق داخل زانو است. اثر دارو بعد از چند بار تزریق کم کم مشاهده میشود و این تاثیر تا چند ماه باقی میماند. همه بیماران به یک اندازه به این دارو جواب مناسب نمیدهند. در بعضی از افراد مصرف این دارو ممکن است درد زانو را کم کند و در بعضی دیگر ممکن است تاثیر زیادی نداشته باشد. گاهی بعد از تزریق این دارو به داخل مفصل زانو درد و گرما و تورم خفیف و گذرایی در زانو بوجود میاید که با گذاشتن کیسه یخی و سرد کردن زانو مرتفع میشود. بیمار در 48 ساعت اول بعد از تزریق نباید مدت زیادی سر پا بایستید. این دارو را معمولاً از تاج خروس استخراج میکنند. گرچه بعضی از انواع آنرا میتوان از کشت سلولی هم استخراج کرد. کسانی که به فراورده های پرندگان حساسیت دارند باید از نوعی که از کشت سلولی تهیه میشود استفاده کنند.
بیش حساسیتی به هیالورونات، محصولات پرندگان (تخم مرغ، پر، گوشت پرندگان)، پروتئین های باکتری های گرم مثبت در زانویی که در موضع تزریق یا مفصل دچار مشکل پوستی یا عفونت است تزریق نشود
HYALURONATE SODIUM 0.8MG/ML 50ML VIAL [ویال سدیم هیالورونات] HYALURONATE SODIUM 20MG/2ML AMP [آمپول سدیم هیالورونات] HYALURONATE SODIUM 20MG/2ML VIAL [ویال سدیم هیالورونات] SODIUM HYALURONATE 0.15% 10ML OPH DROP [قطره چشمی سدیم هیالورونات] SODIUM HYALURONATE 1% AMP [ویال سدیم هیالورونات] SODIUM HYALURONATE(Synovial Fluid Rep) 2ML SYRINGE [سرنگ آماده تزریق سدیم هیالورونات]