اطلاعات جامع داروها و بیماریها
در این بخش میتوانید اطلاعات کامل و بهروز درباره داروها، کاربردها، عوارض جانبی و نحوه مصرف آنها را پیدا کنید. همچنین، مطالب علمی و معتبر درباره بیماریهای مختلف، علائم، روشهای درمان و پیشگیری در دسترس شما قرار دارد. هدف ما ارائه اطلاعات دقیق و کاربردی است تا شما بتوانید بهترین تصمیمات را برای سلامتی خود بگیرید.
ادوکسابان (Edoxaban)
ادوکسابان برای پیشگیری از تشکیل لخته خون ناشی از نوعی ضربان قلب نامنظم (فیبریلاسیون دهلیزی) استفاده می شود. همچنین در درمان لختگی خون های خاص مثل (ترومبوز ورید عمقی یا آمبولی ریوی) نیز مصرف می شود. ادوکسابان یک داروی ضد انعقاد خون خوراکی با الگوی مصرف یک بار در روز است که بهطور اختصاصی فاکتور Xa (یک فاکتور مهم در سیستم انعقادی که باعث انعقاد خون میشود) را مهار میکند. ادوکسابان آوریل 2011 میلادی در ژاپن برای پیشگیری از ترومبوآمبولی وریدی پس از جراحیهای بزرگ ارتوپدی مورد تایید قرار گرفت و در جولای 2011 با نام تجاری لیکسیانا (Lixiana) وارد بازار مصرف شد.
هشدارها پیش از مصرف ادوکسابان اگر به آن حساسیت دارید به پزشک خود اطلاع دهید. اگر به هر چیز دیگری نیز حساسیت دارید به پزشک خود اطلاع دهید، چون این دارو ممکن است ترکیبات غیرفعالی داشته باشد که باعث واکنش های آلرژیک یا دیگر مشکلات در افراد مستعد شود. پیش از مصرف ادوکسابان درباره سابقه پزشکی خود با پزشکتان صحبت کنید. به خصوص اگر بیماری کبدی، بیماری کلیوی، مشکلات خونریزی (مثل خونریزی از معده/روده، خونریزی مغزی)، اختلالات خونی (مثل کم خونی، هموفیلی، ترومبوسیتوپنی)، آسیب/جراحی جدی و جدید، زمین خوردن/صدمات و آسیب های مکرر، سکته مغزی دارید. پیش از انجام هرگونه عمل جراحی یا اعمال دندان پزشکی/پزشکی (بخصوص نمونه گیری از مایع نخاعی یا بیهوشی نخاعی/اپیدورال)، به پزشک خود درباره هرنوع دارویی که مصرف می کنید اعم از داروهای نسخه ای، بدون نسخه و گیاهی اطلاع رسانی کنید. ممکن است لازم باشد پیش از اینگونه اعمال جراحی و پزشکی داروی خود را قطع کنید. ادوکسابان ممکن است باعث خونریزی معده شود. برای کاهش خطر بریدگی، کبودی یا ضربات و آسیب ها هنگام کار با وسایل تیز مثل ریش تراش یا ناخن گیری مراقب باشید. بهتر است ریش تراش برقی و مسواک نرم باشد تا آسیب ها به حداقل برسند. از فعالیت هایی چون ورزش های تماسی پرهیز کنید. اگر زمین خوردید یا ضربه خوردید بخصوص ضربه سر به پزشک مراجعه کنید. ممکن است خونریزی پنهانی رخ داده باشد که شما از آن آگاه نباشید. در دوران بارداری ادوکسابان باید تنها زمانی مصرف شود که نیاز بیمار جدی است. پزشک برای مصرف این دارو تصمیم نهایی را می گیرد. مشخص نشده است که آیا ادوکسابان وارد شیر مادر می شود یا خیر. اگر در دوران شیردهی هستید درباره مصرف ادوکسابان با پزشک خود مشورت کنید.
بیمارانی که ادوکسابان مصرف می کنند آثار کبودی و خونریزی های جزئی (خونریزی بینی، کبودی ناشی از جراحت ها) مشاهده می کنند. اگر هریک از عوارض بالا ادامه یافت یا بدتر شد به پزشک خود مراجعه کنید. اگر ادوکسابان پروتئین های منعقد کننده خون را بیش از حد تحت تاثیر قرار دهد ممکن است باعث خونریزی جدی شود. اگر علائم خونریزی شدید مثل درد/تورم/ناراحتی غیرمعمول، کبودی غیرمعمول، خونریزی طولانی ناشی از بریدگی ها یا لثه، خونریزی بینی مداوم/مکرر، عادت ماهانه سنگین/طولانی غیرعادی، ادرار تیره/صورتی، خون سرفه کردن، استفراغی که صورتی است یا یا به رنگ قهوه بنظر می رسد، سردرد شدید، سرگیجه/غش، خستگی/ضعف غیرعادی یا پایدار، مدفوع خونی/سیاه/قیری، بلع دشوار را مشاهده کردید به پزشم مراجعه کنید. اگر علائم خونریزی بسیار شدید را تجربه کردید بلافاصله به اورژانس مراجعه کنید. علائمی چون تغییر بینایی، گیجی، لکنت زبان، ضعف یک طرفه بدن. واکنش آلرژیک شدید به این دارو نادر است. با این حال اگر هریک از علائم واکنش شدید آلرژیک را مشاهده کردید به پزشک مراجعه کنید. علائمی چون راش پوستی، تورم/خارش (بخصوص در صورت/حلق/زبان)، سرگیجه شدید، تنفس سخت. عوارضی که بر شمردیم فهرست کامل عوارض احتمالی داروی ادوکسابان نیست. درصورت مشاهده هرنوع علائم غیرعادی در نتیجه مصرف این دارو، به پزشک مراجعه کنید.
قرص 15، 30 و 60 میلی گرمی