اطلاعات جامع داروها و بیماری‌ها

 

در این بخش می‌توانید اطلاعات کامل و به‌روز درباره داروها، کاربردها، عوارض جانبی و نحوه مصرف آن‌ها را پیدا کنید. همچنین، مطالب علمی و معتبر درباره بیماری‌های مختلف، علائم، روش‌های درمان و پیشگیری در دسترس شما قرار دارد. هدف ما ارائه اطلاعات دقیق و کاربردی است تا شما بتوانید بهترین تصمیمات را برای سلامتی خود بگیرید.

اوولوکومب تزریقی (Evolocumab)

توضیحاتتوضیحات:

اوولوکومب برای پایین آوردن کلسترول بد (LDL) خون مصرف می شود. در مبتلایان به عارضه های ارثی خاص که باعث بالا رفتن LDL می شود (هیپرکلسترولمی فامیلی هتروزیگوت) یا کسی که دچار انسداد عروق خونی است این دارو در بالاترین مقداری که می توان مصرف کرد به همراه رژیم مناسب و داروی استاتین ، استفاده می شود. برای مبتلایان به عارضه های مختلف ارثی که منجر به بالا رفتن LDL می شود (هیپرکلسترولمی فامیلی هموزیگوت) به همراه رژیم غذایی مناسب و دیگر درمان های پایین آورنده LDL (مثل دارو های استاتین و آفرزیس LDL) نیز مصرف می شود. اوولوکومب به دسته ای از دارو ها به نام پادتن های مونوکلونال یا تک تیره تعلق دارد. این دارو با بهبود شرایط خلاصی بدن از کلسترول LDL تاثیر می کند. علاوه بر رژیم غذایی مناسب (مثل خوردن غذا های کم کلسترول و کم چربی) تغییرات دیگری در سبک زندگی نیز می تواند بر نحوه عملکرد این دارو تاثیر مثبت بگذارد، کار هایی مانند ورزش، کاهش وزن در صورت اضافه وزن و ترک سیگار. در مورد جزییات بیشتر با پزشک خود صحبت کنید.

نحوه مصرفنحوه مصرف:

هشدار ها اگر دچار آلرژی به اووکلومب یا دارو های دیگر هستید قبل از مصرف این دارو به پزشک اطلاع دهید. ممکن است این دارو دارای ترکیبات غیر فعالی باشد (مثل لاتکس یا لاستیک طبیعی خشک که در سوزن سرنگ قرار دارد) که باعث واکنش های آلرژیک یا مشکلات دیگری شود. برای جزییات بیشتر با پزشک خود مشورت کنید. قبل از مصرف این دارو سابقه پزشکی خود را به پزشک بگویید. قبل از عمل جراحی به پزشک یا دندانپزشک خود بگویید چه دارو هایی مصرف می کنید (اعم از دارو های نسخه ای، بدون نسخه و گیاهی). در بارداری تنها زمانی این دارو باید مصرف شودکه لزوم مصرف آن قطعی باشد. با پزشک در مورد مزایا و معایب این دارو در بارداری صحبت کنید. مشخص نیست دارو در زمان شیردهی وارد شیر مادر می شود یا خیر. قبل از شیردهی با پزشک مشورت کنید.  

عارضه‌های جانبیعارضه‌های جانبی:

ممکن است قرمزی، درد یا کبودی در ناحیه تزریق دیده شود. اگر هرکدام از این عوارض طول کشید یا بدتر شد به سرعت به پزشک اطلاع دهید. واکنش آلرژیک شدید به این دارو نادر است. با این وجود در صورت مشاهده نشانه هایی از واکنش شدید آلرژیک مثل راش پوستی، خارش/تورم (خصوصا در صورت/زبان/گلو)، سرگیجه شدید، اشکال در تنفس با اورژانس تماس بگیرید.

نوع دارونوع دارو:

تزریقی