اطلاعات جامع داروها و بیماریها
در این بخش میتوانید اطلاعات کامل و بهروز درباره داروها، کاربردها، عوارض جانبی و نحوه مصرف آنها را پیدا کنید. همچنین، مطالب علمی و معتبر درباره بیماریهای مختلف، علائم، روشهای درمان و پیشگیری در دسترس شما قرار دارد. هدف ما ارائه اطلاعات دقیق و کاربردی است تا شما بتوانید بهترین تصمیمات را برای سلامتی خود بگیرید.
آتورواستاتین کلسیم (Atorvastatin Calcium)
آتورواستاتین به عنوان داروی کمکی همراه با رژیم غذایی در درمان زیادی چربی خون مصرف میشود. این دارو سبب کاهش غلظت تام کلسترول، کلسترول LDL ، آپولیپوپروتئین B و تری گلیسرید در بیمارن مبتلا به افزایش خون میشود.
هشدارها این دارو در موارد زیر باید با احتیاط فراوان مصرف شود: اختلالات آندوکرین، الکترولیت یا متابولیک شدید، کاهش فشار خون، عفونت حاد و شدید، حملات غیرقابل کنترل تشنجی، جراحی عمده و ضربه. انجام آزمون عملکرد کبد و تعیین غلظت چربی سرم ضروری است در طول درمان، خانم ها باید از بارداری پیشگیری کنند.
اختلالات عضلاني از قبيل كرامپ پا، درد عضلاني، ميوپاتي و يا رابدوميوليز، خستگي غير عادي، التهاب و ضعف عضله، درد شكم، يبوست، اسهال، سوء هاضمه، نفخ و بثورات جلدي با مصرف اين دارو گزارش شده است.
آتورواستاتین را در زمان مشخصی از روز; هر زمانی که راحتید، مصرف نمایید . این دارو با غذا تداخل ندارد و می توانید آن را قبل یا بعد از غذا مصرف نمایید . در صورت فراموشی یک نوبت دارو بلافاصله آن را مصرف نمایید اما از دوبرابر کردن مقدار دارو در یک نوبت جداً خودداری نمایید. معمولا درمان با این دارو طولانی مدت می باشد لذا با پزشک خود در ارتباط باشید و معاینات و آزمایشات دوره ای را به طور منظم انجام دهید تا پیشرفت درمانی شما ارزیابی شود. مصرف دارو را تا زمانی که پزشک برای شما تجویز کرده است ، ادامه دهید . یک رژیم غذایی سالم، محدود کردن مصرف الکل، کاهش نمک در رژیم غذایی، ترک سیگار و داشتن فعالیت بدنی مناسب همراه با مصرف آتورواستاتین خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد. مصرف گریپ فروت یا آب گریپ فروت در رژیم غذایی معمول، باعث افزایش احتمال عوارض ناشی از آتورواستاتین می شود لذا مصرف این ماده غذایی را در رژیم خود محدود نمایید. خانم ها در مدت درمان با آتورواستاتین باید از یک روش جلوگیری از بارداری مناسب استفاده نمایند و در صورتی که حین درمان ، بارداری رخ داد، فوراًبه پزشک اطلاع دهند. درصورت بروز هرگونه درد عضلانی باید به پزشک مراجعه شود.
مصرف همزمان سیکلوسپورین، جم فیبروزیل ونیاسین با آتورواستاتین، خطر بروز نارسایی حاد کلیوی و رابدومیولیز را ممکن است افزایش دهد. مصرف همزمان آب گریپ فروت به میزان زیاد نیز سبب افزایش غلظت پلاسمایی آتورواستاتین میشود. مصرف همزمان داروهای خوراکی جلوگیری کننده از بارداری با این دارو ممکن است سبب افزایش غلظت پلاسمایی نوراتیندرون و اتینیل استرادیول شود. غلظت پلاسمایی دیگوکسین در صورت مصرف همزمان با این دارو ممکن است افزایش یابد.
این دارو در موارد بیماری فعال کبد و حساسیت مفرط به آن و زنان باردار و شیرده نباید مصرف شود.
بزرگسالان: به عنوان کاهنده چربی خون، ابتدا mg/day10 مصرف میشود و سپس با ارزیابی پاسخ بیمار پس از 4-2 هفته، مقدار مصرف تنظیم میگردد. به عنوان نگهدرانده، مقدار 80-10 میلیگرم یک بار در روز مصرف میشود.
قرص 10، 20 و 40 میلی گرمی