اخبار و مقالات
نقش ویتامین A در پیشگیری از بیماری ها

با اینکه ممکن است وسوسه شوید با خرید مکملهای ویتامینی از دراگاستورها نیاز خود به ویتامینها را رفع کنید، اما بهترین راه برای دریافت ویتامین به دست آوردن آنها از غذاهاست، نه از قرصها و مکملهای مولتیویتامین.
پژوهشهای گسترده نشان میدهد که مصرف رژیم غذایی سالم میتواند خطر دچار شدن به بیماریهای مزمن و ناتوانکننده را کاهش دهد اما شواهد درباره تاثیربخشی ویتامینها به صورت قرص یا مکمل کمتر قانعکننده است.
ویتامینA و کارتنوئیدها
ویتامین A و سلامت شما
●سرطان: بررسیها بیانگر آن است افرادی که غذاهای غنی از بتا کاروتن و ویتامین A میخورند، با احتمال کمتری به انواع سرطانها، بهخصوص سرطان ریه مبتلا میشوند اما هشیار باشید؛ پژوهشها نشان میدهند که مصرف درازمدت مکملهای حاوی مقادیر زیاد بتا کاروتن با افزایش خطر دچار شدن به سرطان ریه در افراد سیگاری و سیگاریهای پیشین همراهی دارد.
● شکستگیها: چندین بررسی مشاهدهای نشان میدهند که مصرف بیش از حد رتینول – از راه رژیم غذایی یا مکملها- ممکن است باعث تضعیف استخوانها و افزایش احتمال شکستگیها شوند. به نظر میرسد این خطر هنگامی بروز میکند که افراد بیشتر از 2 برابر مقدار توصیهشده روزانه ویتامین A مصرف میکنند و این خطر ممکن است به افرادی محدود باشد که همزمان مقدار کافی ویتامین D دریافت نمیکنند.
● بیماریهای چشمی: ویتامین A و همچنین دو کاروتنوئید دیگر یعنی لوتئین و زیزانتین که به بتاکاروتن مربوطند، برای سلامت چشمها ضروری هستند. لوتئین و زیزانتین تنها کاروتنوئیدهایی هستند که در شبکیه چشم یافت میشوند. ظاهرا اسفناج و کلم کیل یا کلم برگ، دو سبزی غنی از لوتئین، بهطور متوسطی خطر کاتاراکت یا آبمروارید را کاهش میدهند.
خواص، دوز و منابع ویتامین A
منابع غذایی برای بتا کاروتن (شکل گیاهی ویتامین A) سیبزمینی شیرین، هویج، کدو حلوایی، کدو، اسفناج، انبه، برگ شلغم./
*به نقل از Harvard Health Letter